Hani's Precious

Tuesday, January 1, 2013

Hari Rajin Memasak

Walaupun simple tapi kira rajin laa ni. 

Sotong goreng cam ni mengingatkan me pada arwah mak. Kekadang bile ader sotong, arwah mak akan masak cam ni. Kobis panjang goreng campur cendawan shitake & ikan parang goreng, cendawan shitake & ikan parang Sabah mari.

Citer pasal ikan parang ni, en somi me tak berape pandai makan ikan ni rupenyer. Ikan parang kan memang banyak tulang. Cian lak tengok, tercekik2 tulang dier makan ikan parang tu. Agaknyer orang belah utara tak biase makan ikan parang tapi kami orang selatan dan biasa makan ikan parang ni dari kecik lagi. Bagi me asam pedas ikan parang arwah mak me paling best sekali. Me banyak kali gak buat asam pedas tapi tak same rase cam arwah mak buat... air tangan ibu kan. Missed sangat asam pedas arwah mak.

Ni ler lauk pauk simple tu


No comments:

Post a Comment